calendula

Saskia Olivier, homeopaat


saskia olivier homeopate

Ik ben Saskia Olivier (1959), klassiek homeopaat, aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie) en werkzaam in mijn eigen praktijk. Ik heb ruim 25 jaar werkervaring in de gezondheidszorg. Eerst opgeleid als verpleegkundige, later gespecialiseerd als CCU (hartbewaking) verpleegkundige. In 2016 heb ik de HBO opleiding Medische Basiskennis (CPION geaccrediteerd) afgerond.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als verpleegkundige (BIG geregistreerd: 29013483830) in een groot ziekenhuis in Amsterdam waarvan ruim 10 jaar als hoofd-
verpleegkundige en interim-manager. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als opleider in het ziekenhuis en als docent aan de Masteropleiding voor Nurse Practioners.

Met hoeveel plezier ik dit ook gedaan heb, op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik het intensieve contact met de patiŽnt weer centraal wilde stellen. Daarbij koos ik voor de klassieke homeopathie omdat deze geneeskunst naar de mens in totaliteit kijkt, veel breder dus dan het symptoom van de klacht of ziekte. Daarnaast nodigt het homeopathische consult een actieve opstelling van de patiŽnt uit, waardoor een intensieve samenwerking tussen homeopaat en patiŽnt ontstaat. In 2000 studeerde ik af van de 5 jarige opleiding tot klassiek homeopaat en sindsdien heb ik een eigen praktijk. Door mijn opleiding en werkervaring heb ik een scherpe klinische blik ontwikkeld. In situaties die, naast een homeopathische behandeling, naar mijn mening ook een reguliere behandeling of onderzoek vereisen, verwijs ik Ė in overleg met de patiŽnt - door, naar huisarts of ziekenhuis.

Ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen de homeopathie en studeer veel op nieuwe homeopathische middelen en inzichten. Daarnaast volg ik veel bijscholingen en maak ik deel uit van een professioneel netwerk van homeopaten. Binnen dit netwerk bespreken we met elkaar casuÔstiek (anoniem gemaakt) die voor ons interessant of moeilijk zijn. Ik merk aan mijn resultaten hoe belangrijk deze studie is.

U bent van harte welkom voor een homeopathisch consult in Castricum. Klik hier voor de contactgegevens.