echinicea
homeopathie noord holland

Zwangerschap, bevallen en kinderen


Omdat homeopathie geen bijwerkingen kent en niet schadelijk is, kan het goed worden ingezet tijdens de zwangerschap. Er is dus geen risico voor de gezondheid van de baby in de buik of voor de baby die borstvoeding krijgt bij een homeopathische behandeling van de moeder. Denk aan klachten die ontstaan tijdens de zwangerschap zoals zwangerschapsmisselijkheid, bekkenpijn, maagzuur, vocht vasthouden, emotionele instabiliteit. Homeopathie is ook een goed alternatief voor klachten waarvoor de reguliere medicatie tijdens de zwangerschap gestopt of verminderd worden, zoals medicamenteuze behandeling van migraine of slapeloosheid. Rond de bevalling (het is wel noodzakelijk om de homeopathische behandeling te starten voor de bevalling) en in het kraambed kan de homeopathie behulpzaam zijn, bijvoorbeeld, bij pijnklachten na de bevalling, het op gang brengen/stimuleren van de borstvoeding, borstontsteking en kloofjes.

Omdat homeopathie een natuurlijke, zachte maar effectieve geneeswijze is, zonder bijwerkingen, kan het uitstekend worden ingezet bij baby’s en opgroeiende kinderen. Zij reageren vaak heel goed op homeopathische geneesmiddelen, zij knappen weer op, krijgen meer weerstand en gaan zich beter ontwikkelen. Te denken valt aan homeopathische ondersteuning bij vaccinaties om bijwerkingen te verzachten, allergieën, huidklachten, groei- en ontwikkelings-
stoornissen, terugkerende oorontstekingen, chronische verkoudheden, darmkrampjes, slaapproblemen, huilbaby’s, eczeem, vermoeidheid, spruw, wratjes, hoofdpijn, etc. Daarnaast is er een gunstige invloed op veel emotionele- en gedragsproblemen zoals driftbuien, angsten, agressief gedrag, faalangst, onzekerheid, nachtmerrie’s, ADHD, concentratiestoornissen, etc.