calendula

Het homeopathische geneesmiddel

Homeopathische geneesmiddelen kunnen van allerlei soorten stoffen zijn gemaakt: metalen, mineralen, planten, dieren, reguliere medicijnen, vaccins. In feite kan iedere stof gebruikt worden als homeopathisch geneesmiddel.

Om bijwerkingen te voorkomen is een homeopathisch geneesmiddel ‘gepotentieerd’, dat wil zeggen via een typisch homeopathisch proces; verdund en geschud. Homeopathische geneesmiddelen kunnen worden toegediend als korreltjes of als druppels.

U wordt aangeraden 15 minuten voor en na de inname van het homeopathische geneesmiddel niet te eten of te drinken. Verder zijn er normaal gesproken geen beperkingen rond de inname.


Bijwerkingen

Normaal gesproken heeft een homeopathisch geneesmiddel geen bijwerkingen. In sommige gevallen is er een toename van de bestaande klachten of het opleven van oude klachten. Dit is van beperkte duur en daarna zet vaak een duidelijke verbetering in.


Prognose behandeling

Grondregel is: hoe langer een klacht bestaat, hoe langer het duurt voor de klacht echt genezen is. Bij lang bestaande klachten of een chronische aandoening moet men over het algemeen wel de tijd nemen voor de klacht echt is genezen. Er zullen in dit geval meestal meerdere consulten en meerdere homeopathische geneesmiddelen nodig zijn. Wel is er op korte termijn duidelijke verlichting te bemerken.

Bij acute klachten (bijv oorontstekingen, kneuzingen) is snel resultaat merkbaar.