helenium

Waarvoor kun je bij een homeopaat terecht?

U kunt voor bijna alle klachten bij een homeopaat terecht. Homeopathie onderdrukt geen klachten maar stimuleert het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. PatiŽnten die goed op een homeopathisch middel reageren geven aan dat niet alleen de klacht vermindert of verdwijnt maar ook ze zich veel lekkerder in hun vel voelen en meer energie hebben.


Waarom zoveel praten bij een homeopaat, waarom niet snel een middel?

De grote uitdaging voor een homeopaat is het vinden van een passend middel bij de individuele patiŽnt. Het vraaggesprek dient ervoor om een soort foto te maken van de klacht maar ook te doorgronden wie iemand als persoon is. Dus met wat voor simpele of lastige klacht iemand ook komt, de aanpak is dezelfde namelijk: een uitgebreid vraaggesprek met de vraag; ďwie is de persoon die voor me zitĒ in het achterhoofd. In een uitzonderlijk geval is het wel mogelijk om snel een middel toe te dienen. Dit is in acute situaties zoals bij kneuzingen en verstuikingen.


Voor wie is een homeopaat geschikt?

Voor iedereen, mens en dier, van baby tot senior. Reguliere medicatie vormt geen belemmering voor homeopathische behandeling. Dankzij een homeopathische behandeling kan het gebeuren dat reguliere medicatie verminderd kan worden. Natuurlijk altijd in goed overleg met degene die het heeft voor geschreven.


Moet je geloven in homeopathie?

Nee hoor, je hoeft er niet in te geloven. Als het passende middel is gevonden, dan werkt het. Homeopathie werkt meer dan verklaard kan worden door het placebo-effect. Homeopathie werkt ook bij babyís en dieren.